Zeleninový salát
Zeleninový salát má tolik variant, že by tu mohly být jen recepty na saláty a pořád by bylo o čem psát. V případě salátu zase až tak o vaření nejde. Pro inspiraci uvedu zeleninový salát s lososem a vejci, který patří mezi naše nejoblíbenější.
SUROVINY
- rukola
- polníček
- žlutá paprika
- rajčata
- olivový olej
- citrónová šťáva
- sůl, pepř, kmín
- steak z lososa
- vařená vejce
- máslo
POSTUP
1) Steak z lososa osolíme, opeříme a přidáme kmín. Lehce pokapeme šťávou z citrónu a necháme chvíli marinovat.
2) V osolené, vroucí vodě, uvaříme vejce natvrdo.
3) Smícháme rukolu, polníček, na čtvrtky nakrájená rajčata a proužky papriky.
4) Na směsi másla a oleje opečeme lososa - nejprve kůží dolů a pak obrátíme. Střed lososa má zůstat téměř syrový - tj. růžový. Ne každému to však vyhovuje.
5) Připravený salát až nyní lehce osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Vše promícháme, každý lístek má být obalen.
6) Na salát dáme plátky hotového lososa a uvařené vejce nakrájené na čtvrtinky. Ihned podáváme.
Dobrou chuť.