Zeleninový salát

Zeleninový salát má tolik variant, že by tu mohly být jen recepty na saláty a pořád by bylo o čem psát. V případě salátu zase až tak o vaření nejde. Pro inspiraci uvedu zeleninový salát s lososem a vejci, který patří mezi naše nejoblíbenější.

SUROVINY

  • rukola
  • polníček
  • žlutá paprika
  • rajčata
  • olivový olej
  • citrónová šťáva
  • sůl, pepř, kmín
  • steak z lososa
  • vařená vejce
  • máslo

POSTUP

1) Steak z lososa osolíme, opeříme a přidáme kmín. Lehce pokapeme šťávou z citrónu a necháme chvíli marinovat.

2) V osolené, vroucí vodě, uvaříme vejce natvrdo.

3) Smícháme rukolu, polníček, na čtvrtky nakrájená rajčata a proužky papriky.

4) Na směsi másla a oleje opečeme lososa - nejprve kůží dolů a pak obrátíme. Střed lososa má zůstat téměř syrový - tj. růžový. Ne každému to však vyhovuje.

5) Připravený salát až nyní lehce osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Vše promícháme, každý lístek má být obalen.

6) Na salát dáme plátky hotového lososa a uvařené vejce nakrájené na čtvrtinky. Ihned podáváme.

Dobrou chuť.


© 2019 Vařte dobře! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky