Špagety s parmazánem a rajčaty

Čím méně je v jídle surovin, tím by měly být kvalitnější. Nic se ničím nepřebije, vše se jen krásně doplní. Italská kuchyně je velmi rychlá, proto mějte suroviny nachystané dopředu.

SUROVINY

  • špagety nebo jiné těstoviny
  • 4 stroužky česneku
  • olivy
  • olivový olej
  • parmazán
  • rajčata v plechovce
  • sušený tymián, oregano
  • bazalka - čerstvá i sušená
  • 1 cibule
  • 150 ml bílého vína 
  • sůl a pepř

POSTUP

1) Dejte si vařit do vysokého hrnce poměrně velké množství vody. Vodu je nutno opravdu hodně osolit. Na chuť Vám musí voda připadat přesolená. Do klokotající vody vložte špagety a vařte je dle návodu. Mezitím:

2) Na pánvi mírně ohřejte olivový olej, přidejte na plátky nakrájený česnek a nechte ho pustit aroma. Pozor, nesmí se spálit. Následně přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a nechte ji lehce zesklovatět. Zalijte vínem a nechte odvařit alkohol. Přidejte rajčata, trochu tymiánu, sušenou bazalku, lehce osolte a opepřete. Do téměř hotové omáčky dejte poměrně velké množství nastrouhaného parmazánu a nechte ho rozpustit. Přidejte nakrájené olivy  a špagety, které se právě dovařily.

3) Špagety se musí omáčkou zcela obalit, nechte je chvíli vsáknout tekutinu. Následně ihned podávejte.

4) Na talíři špagety ještě posypte parmazánem, olivami, pokapejte troškou olivového oleje a ozdobte lístky čerstvé bazalky.

Dobrou chuť.

pozn. Všechny těstoviny vařte maximálně al dente!


© 2019 Vařte dobře! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky