Rychlý koláč s malinami

Na tento recept můžete použít ovoce čerstvé, kompotované  i mražené. Pokud se rozhodnete používat mražené, jako v mém případě u malin, je nutné těsto na cca 5 min předpéct a pak dát mražené ovoce, které jste obalili v mouce. Jinak se Vám ovoce propadne na dno a voda z ovoce Vám celý koláč rozmáčí. U ovoce čerstvého a kompotovaného tohle není potřeba. My děláme buchty s minimem cukru, takže jestli je na Vás 3/4 hrnku málo, přidejte si.

SUROVINY

  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru 
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • sáček mražených malin
  • sáček lesního ovoce
  • máslo
  • mouka
  • plátkovaný kokos

POSTUP

1) V míse smíchejte v následujícím pořadí vejce, olej, mléko, cukry a sůl. Přidejte 1 hrnek mouky, v druhém hrnku mouky rozmíchejte kypřící přášek a přidejte do směsi. Vymíchejte hladké těsto bez hrudek. Těsto vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech, nebo na plech vyložený pečícím papírem. Pokud máte mražené ovoce, dejte péct těsto na 4 minuty do rozpálené rouby na 160 - 180 °C. Plech vyndejte z trouby a následně navrstvěte na buchtu ovoce tak, aby ho bylo všude rovnoměrně. 

2) V jiné míse si z trochy másla, trošky mouky a plátků kokosu prsty vypracujte posýpku a zasypte jí povrch koláče.  Koláč dejte zase péct na dalších cca 15 - 20 minut. Že je těsto upečené poznáte tak, že píchnete špejlí do prostřed koláče a špejle zůstane suchá - tětso se na ni nelepí. 

Koláč nechte vychladnout a podávejte se zakysanou smetanou, jogurtem nebo tvarohem, lehce pocukrovaný.

Dobrou chuť.


© 2019 Vařte dobře! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky