Pohankové rizoto

Pohanka je strašně zdravá a chutná podobně jako pražené oříšky, což je chuť, která rozhodně stojí za to. Pokud ji doplní sušené houby, majoránka a česnek vznikne jídlo, ke kterému se budete rádi vracet. Pokud máte zrovna chuť na vegeteriánský pokrm, tahle kombinace by sama o sobě úplně stačila. Pro zpestření a samozřejmě pro bohatší chuť přidejte kousek uzeného masa.  Před podáváním posypte ještě strouhaným parmazánem.

SUROVINY

  • pohanka
  • sušené houby
  • 2 větší cibule
  • 4 - 6 stroužků česneku
  • kousek pórku
  • mrkev
  • uzená rolovaná plec / uzená kýta
  • olej
  • majoránka, bobkový list
  • kmín, tymián
  • sůl a pepř
  • strouhaný parmazán

POSTUP


1) Sušené houby zalijte vroucí vodou a nechte je nabobtnat. Pohanku zalijte vroucí vodou lehce nad povrch, osolte a vařte přibližně 5 minut. Následně přebytečnou vodu slijte - zůstala-li nějaká a nechte pod pokličkou v teple, ale už mimo ohřev, dojít dalších 15 - 20 minut.

2) Mezitím si na pánvi na trošce oleje osmahněte uzené maso nakrájené na kostky, přidejte cibule na měsíčky/kostičky, dále plátky česneku, kolečka pórku, strouhanou mrkev, přidejte všechno koření - kromě majoránky, ta se dává až nakonec. Přidejte houby včetně nálevu, nechte odvařit vodu a do této směsi vmíchejte pohanku. Pouze krátce zasměhněte.

3) Vypněte ohřev a dochuťte rozemnutou majoránkou, případně dalším drceným česnekem, solí nebo pepřem. Podávejte posypané strouhaným parmazánem, zelenou petrželí a s kyselou okurkou.

Dobrou chuť.


© 2019 Vařte dobře! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky