Nudličky z vepřové panenky v omáčce z modrého sýra
Jedná se o minutkový pokrm podávaný v jedné místní restauraci. A muž ho má moc rád. Tak proč mu ho nedopřát i doma. Sýr volte co nejtučnější. Podávat můžete jako já s kuskusem, nebo se držet minutkového charakteru a udělat hranolky, dukátky nebo opečené brambory. Já si k tomu dokážu představit i rýži.
SUROVINY
- vepřová panenka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sýr s modrou plísní (typ Gran Bavarese, Gorgonzola, Roquefort, lze i niva)
- 150 ml smetany
- olivový olej
- sušený tymián
- kuskus
- pepř
POSTUP
1) Vepřovou panenku odblaňte a nakrájejte ji na tenké plátky nebo nudličky. Na pánvi ji na olivovém oleji prudce osmahněte, nechte maso ze všech stran zatáhnout. Přidejte trošku tymiánu a pepř. Vůbec nesolte.
2) Až bude maso opečené, stáhněte ohřev, přidejte cibuli a plátky česneku, lehce osmahněte, následně přidejte trošku vody (maximálně 150 ml) a nechte provařit. Přilejte smetanu, přidejte sýr a nechte rozpustit.
3) Nechte všechno propojit, to znamená vařte mírně dalších 5 minut. Odstavte a ihned podávejte.
Dobrou chuť.