Nudličky z vepřové panenky v omáčce z modrého sýra

Jedná se o minutkový pokrm podávaný v jedné místní restauraci. A muž ho má moc rád. Tak proč mu ho nedopřát i doma. Sýr volte co nejtučnější. Podávat můžete jako já s kuskusem, nebo se držet minutkového charakteru a udělat hranolky, dukátky nebo opečené brambory. Já si k tomu dokážu představit i rýži. 

SUROVINY

  • vepřová panenka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sýr s modrou plísní (typ Gran Bavarese, Gorgonzola,  Roquefort, lze i niva)
  • 150 ml smetany
  • olivový olej
  • sušený tymián
  • kuskus
  • pepř

POSTUP

1) Vepřovou panenku odblaňte a nakrájejte ji na tenké plátky nebo nudličky. Na pánvi ji na olivovém oleji prudce osmahněte, nechte maso ze všech stran zatáhnout. Přidejte trošku tymiánu a pepř. Vůbec nesolte.

2) Až bude maso opečené, stáhněte ohřev, přidejte cibuli a plátky česneku, lehce osmahněte, následně přidejte trošku vody (maximálně 150 ml) a nechte provařit. Přilejte smetanu, přidejte sýr a nechte rozpustit.

3) Nechte všechno propojit, to znamená vařte mírně dalších 5 minut. Odstavte a ihned podávejte.

Dobrou chuť.


© 2019 Vařte dobře! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky