Kuřecí maso na čínský způsob
Je to rychlovka, kterou zvládnete do 30 minut. Což se především během týdne může víc než hodit. Základ je v připravenosti surovin. Pak už to jde ráz na ráz. Máte-li pánev wok, neváhejte ji použít.
SUROVINY
- sójová omáčka
- omáčka worcester
- jablečný ocet
- čerstvý zázvor
- arašídy (solené)
- citrón
- kukuřičný škrob
- kuřecí maso (stehenní řízky nebo prsa)
- jarní cibulka
- červená paprika
- šalotka (lze i klasická cibule)
- česnek
- olej
- troška cukru (je-li potřeba)
- příloha: rýže
POSTUP
1) Smíchejte lžíci sójové omáčky, omáčky worchester, lžíci olivového oleje a lžičku jablečného octa. Do této směsi přidejte na tenké nudličky nakrájené kuřecí maso a celek nechte v lednici chvíli stát.
2) Mezitím si připravte všechny ostatní suroviny. Oloupejte a na nudličky nakrájejte kousek čerstvého zázvoru, dále na nudličky nakrájejte i červenou papriku a jarní cibulku. Šalotku nakrájejte na velmi jemno a česnek na tenké plátky.
3) Připravte si tekutinu na zalití - rozpusťe a rozmíchejte 2 lžíce kukuřičného škrobu v trošce vlažné vody, přidejte další 2 lžíce sójové omáčky a omáčky worcester. Nechte stranou.
4) Nyní na rozpáleném oleji prudce osmahněte kuřecí maso, které jste vyjmuli z marinády a nechali ho okapat. Maso opékejte tak dlouho, až bude zcela propečené (na woku pár minut).
5) Maso vyjměte do čisté misky a ve zbylém výpeku opečte plátky zázvoru, přidejte plátky česneku, šalotku, arašídy (přesívám je v sítu, abych se zbavila co největší části soli), dále na nudličky nakrájenou papriku a jarní cibulku. Chvíli opékejte.
6) Vraťte maso do pánve a vše zalijte připravenou tekutinou z kroku 3).
Dobrou chuť.