Kuřecí maso na čínský způsob

Je to rychlovka, kterou zvládnete do 30 minut. Což se především během týdne může víc než hodit. Základ je v připravenosti surovin. Pak už to jde ráz na ráz. Máte-li pánev wok, neváhejte ji použít.

SUROVINY

  • sójová omáčka
  • omáčka worcester
  • jablečný ocet
  • čerstvý zázvor
  • arašídy (solené)
  • citrón
  • kukuřičný škrob
  • kuřecí maso (stehenní řízky nebo prsa)
  • jarní cibulka
  • červená paprika
  • šalotka (lze i klasická cibule)
  • česnek
  • olej
  • troška cukru (je-li potřeba)
  • příloha: rýže
 

POSTUP

1) Smíchejte lžíci sójové omáčky, omáčky worchester, lžíci olivového oleje a lžičku jablečného octa. Do této směsi přidejte na tenké nudličky nakrájené kuřecí maso a celek nechte v lednici chvíli stát.

2) Mezitím si připravte všechny ostatní suroviny. Oloupejte a na nudličky nakrájejte kousek čerstvého zázvoru, dále na nudličky nakrájejte i červenou papriku a jarní cibulku. Šalotku nakrájejte na velmi jemno a česnek na tenké plátky.

3) Připravte si tekutinu na zalití - rozpusťe a rozmíchejte 2 lžíce kukuřičného škrobu v trošce vlažné vody, přidejte další 2 lžíce sójové omáčky a omáčky worcester. Nechte stranou.

4) Nyní na rozpáleném oleji prudce osmahněte kuřecí maso, které jste vyjmuli z marinády a nechali ho okapat. Maso opékejte tak dlouho, až bude zcela propečené (na woku pár minut).

5) Maso vyjměte do čisté misky a ve zbylém výpeku opečte plátky zázvoru, přidejte plátky česneku, šalotku, arašídy (přesívám je v sítu, abych se zbavila co největší části soli), dále na nudličky nakrájenou papriku a jarní cibulku. Chvíli opékejte.

6) Vraťte maso do pánve a vše zalijte připravenou tekutinou z kroku 3).

7) Nechte lehce probublat a ihned podávejte, nejlépe s jasmínovou rýží.


Dobrou chuť.


© 2019 Vařte dobře! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky