Brokolicovo-květákové placky

Ne vždycky je chuť na maso, takže jeden ryze vegetariánský recept. Pro velký oběd můžete placky podávat s bramborovu kaší nebo s vařeným bramborem, ale skvěle fungují i jako náplň do "hamburgeru". Jen nezapomeňte na okurku :D . 

SUROVINY

  • menší květák
  • menší brokolice
  • ovesné vločky jemné
  • strouhanka
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • kmín, tymián
  • sůl a pepř

POSTUP

1) Do osolené vroucí vody dejte vařit květák a brokolici a uvařte je téměř doměkka. Zabere to asi 15 - 20 minut. Vodu slijte a zeleninu nechte vychladnout. 

2) Následně ji v míse lehce rozmačkejte, přidejte vejce, všechno koření, osmaženou, nadrobno nakrájenou cibuli a promačkané stroužky česneku. Přisypte jemně mleté ovesné vločky a trochu strouhanky. Vypracujte směs, která lehce lepí, ale zároveň drží tvar a ze které se dají pohodně tvarovat kuličky a následně placky. Pokud směs nedrží, přidejte mouku, nebo naopak trochu mléka, je-li směs příliš hustá.

3) Smažte placky ve vyšší vrstvě vhodného oleje, ponořená je vždy pouze 1 strana. Smažte pomaleji, aby se placky řádně propekly a nebyly uvnitř syrové. Vyjměte placky, nechte je okapat a položte je na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk. Ihned podávejte.

Dobrou chuť.


© 2019 Vařte dobře! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky